Fibromyalgie is een aandoening die gepaard gaat met ontzettend veel pijn. Om deze pijn een klein beetje te kunnen verminderen, is het realiseren van een goede nachtrust onontbeerlijk als fibromyalgie patiënt. Slapen is namelijk het beste medicijn tegen pijn. Om een goede nachtrust te kunnen bewerkstelligen, is het essentieel dat u op een kwalitatief hoogwaardig matras slaapt. Een goed matras zal namelijk bijdragen aan zowel een betere slaapkwaliteit als een vermindering van de pijn. Hoe dit werkt, zullen wij in deze blog uitleggen.

Hoog aanpassend vermogen

Een kwalitatief hoogwaardig matras heeft een ontzettend hoog aanpassend vermogen, iets dat enorm belangrijk is voor een fibromyalgie patiënt. Een hoog aanpassend vermogen zorgt er namelijk voor dat het matras zich optimaal aan uw lichaam aanpast. Hierdoor wordt de druk op uw lichaam tot 0 gereduceerd. Het voordeel hiervan is dat de pijn vermindert aangezien uw spieren niet extra belast worden door het matras.

Anderzijds krijgt uw gehele lichaam, maar met name uw spieren op deze wijze de mogelijkheid om te ontspannen en optimaal te herstellen gedurende de nacht. Hierdoor kunnen uw spieren niet overbelast raken, wat eveneens ervoor zorgt dat uw minder pijn zult ervaren.

Het beste matras voor fibromyalgie patiënten is een matras met een ontzettend hoog aanpassend vermogen.

Een goede nachtrust

Bovendien leidt een kwalitatief hoogwaardig matras met een hoog aanpassend vermogen tot een geweldig slaapcomfort. Hierdoor zult u aan de ene kant eerder de diepe slaap bereiken en anderzijds langer in deze slaapfase blijven. Zodoende haalt u het beste uit uw nachtrust. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat slapen het beste medicijn tegen pijn is. Om die reden is een goede nachtrust voor fibromyalgie patiënten onmisbaar.

Het beste matras voor fibromyalgie patiënten

Het beste matras voor een fibromyalgie patiënt is een matras met een zeer hoog aanpassend vermogen. Dit matras zal namelijk enerzijds bijdragen aan de vermindering van de klachten en anderzijds bijdragen aan het verbeteren van uw nachtrust, waardoor u evengoed vermindering van uw klachten zult ervaren.

Het beste matras voor fibromyalgie patiënten biedt een hoog slaapcomfort.

Een matras voor fibromyalgie patiënten kopen

Het kopen van het juiste matras voor een fibromyalgie patiënt kan een lastige klus zijn aangezien het matras aan verschillende kwaliteitsvoorwaarden moet voldoen. Om die reden raden wij altijd aan om eerst slaapadvies aan te vragen alvorens u een matras aanschaft. In dat geval kan een expert u helpen bij het maken van de juiste keuze. Slaapadvies kunt u onder andere aanvragen bij Decupré, de marktleider in de zorgsector. U vraagt dit advies aan door het adviespaneel in te vullen op hun website. De specialisten van Decupré zullen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen en u voorzien van geheel vrijblijvend en kosteloos advies op maat.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel