Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk bij fibromyalgie. Na een nacht goed slapen zult u de pijn die u dagelijks ervaart door de fibromyalgie beter kunnen verdragen. Toch is een goede nachtrust juist vanwege de fibromyalgie niet altijd makkelijk te realiseren. Een goed matras helpt hier bij, zoals u in dit artikel heeft kunnen lezen. Echter houdt het niet op bij een goed matras: om te zorgen voor een uitstekende nachtrust mag een  goede bedbodem niet ontbreken. Waarom dit zo essentieel is? En welke bedbodem kunt u het best kunt kiezen wanneer u fibromyalgie heeft? U leest het in dit artikel.

Waarom is een goede bedbodem belangrijk?

Een bedbodem is meer dan alleen de drager van een matras. Een bedbodem heeft namelijk een hele belangrijke functionaliteit: het moet namelijk een goede ondersteuning bieden. Een goede ondersteuning zorgt ervoor dat het lichaam kan ontspannen gedurende de nacht. De ondersteuning zorgt er namelijk voor dat de spieren zich niet hoeven in te spannen om het lichaam in de juiste slaappositie te krijgen. Hierdoor kunnen de spieren dus ook herstellen van de dag. Tevens is een goede ondersteuning nodig voor een kwalitatieve nachtrust. Een kwalitatieve nachtrust zorgt er dan weer voor dat u fit opstaat en gedurende de dag minder last zult hebben van uw fibromyalgie.

Welke variant is het beste bij fibromyalgie?

Allereerst moet een bedbodem dus een goede ondersteuning bieden. Er zijn meerdere varianten die een redelijk tot goede ondersteuning bieden. Hoewel spiraalbodems en andere bodems met veren een redelijke ondersteuning bieden, raden wij deze toch af bij fibromyalgie. Dit komt omdat veren van nature veel druk uitoefenen op het lichaam. Omdat mensen met fibromyalgie al veel last hebben van pijnlijke en branderige pijn rondom de gewrichten, moeten piekdrukken die dit verergeren voorkomen worden. Daarom is een bedbodem van veren een slecht idee.

Een lattenbodem is een prima keus. De latten in de bodem oefenen weinig druk uit op het lichaam en geven een redelijke ondersteuning. Als u echt de beste ondersteuning wil, die uw nachtrust naar een hoger niveau zal tillen, kunt u het best kiezen voor een boxspring. Het is hierbij wel belangrijk om na te gaan waar de boxspring van gemaakt is. Als de kern van de boxspring bestaat uit veren, zult u nog steeds tegendruk ervaren. Kies daarom voor een boxspring gemaakt van koudschuim. HR koudschuim staat bekend om haar perfecte ondersteuning, zonder tegendruk te geven op het lichaam. Daarbij gaat een boxspring van hoogwaardig koudschuim erg lang mee. Zo zult u dus lang plezier hebben van een goede nachtrust en daarmee hopelijk minder last hebben van uw fibromyalgie.

Als u meer informatie wil over de bedbodems van Decupré, klik dan hier.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel